Detailed Notes on menopoz zayıflama

Ayrıca dış gebeliğin önlenebilmesi için neler yapılabileceği hakkında da bilgi vereceğiz. Eğer siz de dış gebelik hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenmek istiyorsanız, okumaya devam edin!

Bulantılar daha şiddetli ise, beslenmeyi bozuyor ve aşırı kilo kaybına neden oluyorsa o zaman bazı ilaçların kullanılması gerekir.

Yukarıdaki risk faktörlerinden herhangi birine sahipseniz, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz veya bir doğurganlık uzmanıyla işbirliği yaparak gelecekteki dış gebelik (Ektopik Gebelik) risklerini en aza indirebilirsiniz.

Hamilelikte risk taşıyan bir durum olan dış gebelik, anne ve baba adaylarını üzen durumlardan biridir. Hamilelik testinde olumlu çıksa dahi ilk üç ayda bebeği ve anneyi kaybetme durumunun olduğu dış gebelikte bilinmesi gerekenleri sizler için araştırdık.

Ameliyat sonrası ilk haftada mümkün olduğunca dinlenin ve sonraki haftalarda toleransınıza göre aktivitelerinizi artworkırın.

Sadece bazen bebek oluşmayabilir ve boş gebelik dediğimiz sağlıksız bir gebelik oluşabilir. Yada bekleyince bebek ve kalp atışı görülebilir. Takipte kalmaya devam edin.

Kadınlarda normal yollarla ya da tüp bebek tedavisi ile döllenme sağlandıktan sonra doğumun sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için bazı adımların ve süreçlerin gerçekleşmesi beklenir. Bu süreçlerden biri de döllenmiş yumurtanın yani embriyonun doğru bir şekilde anne karnı içerisine yani rahme yerleşmesidir. Olması gereken yani sağlıklı bir gebelik oluşumunda embriyo rahim içerisinde bulunan endometriyum tabakasına tutunur ve doğuma kadar burada gelişmeye devam eder.

Dış gebelik, bir yumurtanın rahme yolculuğu sırasında fallop tüpünde sıkışması veya karın boşluğuna atılmasıyla oluşur.

Dış gebelik ne kadar erken teşhis edilirse o kadar iyi olur. Bu aynı zamanda tedavi sürecinin de erkende başlaması anlamına gelir.

Dış gebelikte kendi kendine düşme durumlarına rastlanılmaktadır. Böyle durumlarda Detay genellikle karın içerisine hafif bir kanama olur ve dış gebelik sonlanır.

Gebelik öncesinde danışma ve gebelik süresince düzenli aralıklarla yapılacak kontroller gebelikte gelişebilecek sorunların daha erken dönemde tanınmasına ve ağır sonuçlara neden olmadan tedavi olmasına olanak sağlar.

Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek konularında uzman doktor kadromuz ve ekibimizle yanınızdayız

Tüp bebek tedavisinde embriyo transferinden twelve gün sonra gebelik oluşumunun kontrolü için kan testleri yapılmaktadır. Bu kan testinde değerlere bakılarak gebeliğin oluşumu takip edilir. İlk testten yaklaşık olarak forty eight saat sonra yapılan ikinci bir test ile tekrar değerler kontrol edilir.

Bu durumlarda tutarlı takip önemlidir. Nadir durumlarda, HCG seviyeleri bir dozla yeterince düşmezse ikinci bir metotreksat enjeksiyonu gereklidir. Ne beklenebileceğini bilmek için metotreksatın olası yan etkileri ve riskleri hakkında bir doktorla konuşulmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *